CiU: sobiranisme o sociovergencia / ERC: esquerra nacional o partit sobiranista únic

 En un apunt del bloc del Raül, podem llegir una comparació (maleïda!) entre la política basca i la catalana, arran de l'anunci del Lehendakari Ibarretxe de fer una consulta als bascos sobre (no de) l'autoderminació del poble basc comprès a la comunitat foral basca.
En Raül es pregunta si "Existeix una dreta independentista capaç de pactar un full de ruta semblant al basc?". Si la possible dreta independentista és CDC o UDC no crec que sigui el cas.
CiU té una tendència des del pacte Mas-ZP a l'establishment polític, al manteniment d'un oasi català putrefacte, en un país col·lapsat.
No és un secret que el pacte d'Entesa es va fer en temps record, en un acte de sobirania (qui ho haurà de dir…) del PSC de Montilla i en una aposta d'ERC per un govern d'esquerres en l'estratègia marcada de construïr una esquerra catalana hegemònica sobiranista. Aquesta premura a l'hora de pactar es va fer davant les ànsies de CiU de consumar el pacte amb el PSOE que havia de fer a Mas president d'un govern sociovergent.
I què vol dir la sociovergència? Vol dir desideologització de la política, o l'hoxímoron despolititzar la política. Congelar els programes polítics i gestionar el dia dia sense contingut, sense projecte de societat ni de nació.
La sociovergència congela el nacionalisme de CiU i la socialdemocràcia del PSC, però també el liberalisme i la democràciacristiana de CiU i l'autonomisme federalitzant del PSC. Congela les ideologies. No és un pacte nacional, és un pacte congelant.
Un dia es consumarà la sociovergència a nivell nacional, en alguns llocs on ERC es fa forta la reacció poruga i conservadora de CiU i PSC és la sociovergència, en d'altres llocs es veu a venir.
Davant aquesta hipòtesis ERC què ha de fer? ha de mantenir l'estratègia de construir l'esquerra nacional sobiranista? Si a l'altra banda no hi ha una dreta nacional sobiranista no aconseguirem res. El sociovergentisme de CiU aboca ERC a intentar l'assalt integral al nacionalisme, a intentar devorar CiU per ser un partit hegemònic nacional sobiranista.
ERC s'haurà de plantejar i replantejar la seva estratègia davant l'escenari que resti després de la decisió de CiU: sociovergentisme o sobiranisme.
ERC té la funció nacional de ser el braç polític del sobiranisme català, haurà de veure si serà més efectiva essent el partit hegemònic sobiranista o bé l'esquerra nacional sobiranista. Depèn de CDC i d'UDC.

[@more@]

Quant a jordi11

Nascut a Vic el 8 de novembre de 1977, he viscut a Manlleu, Torelló, Barcelona, Vic i actualment estic a Torelló. Sóc portaveu d\'ERC a l\'ajuntament de Torelló i membre de l\'executiva comarcal d\'Esquerra a Osona.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: CiU: sobiranisme o sociovergencia / ERC: esquerra nacional o partit sobiranista únic

  1. I què vol dir la Tory Burch Shoes? Vol dir desideologització de la política, o l’hoxímoron despolititzar la política. Congelar els programes polítics i gestionar el dia dia sense contingut, sense projecte de societat ni de nació.

Els comentaris estan tancats.