Xarxa Única d’Equipaments Cívics: I ara què, Franch?

Hi ha un tema de política municipal, amb un rerefons situat en la política nacional que sembla que s’ha tancat, el del traspàs dels equipaments cívics als ajuntaments.

L’efímera consellera Figueras (PSC) es va saltar a la torera un mandat parlamentari perquè no es traspassessin aquests equipaments als municipis i va tirar pel dret, començant a pactar amb ajuntaments aquests traspassos, just després de l’expulsió d’Esquerra del govern. En una visita de Figueras a Torelló (a Sant Pere també, com es veu a la foto fent de Consellera), l’alcalde va demanar solemnement el traspàs del Casals de la Gent Gran, en un moment de catarsi total socialista.

Durant la passada legislatura, el departament de Benestar i Família, sota la direcció d’Anna Simó, havia treballat per racionalitzar i posar ordre en aquests equipaments, dirigint els esforços a fer una Xarxa Única d’Equipaments Cívics (XUEC). Tot, amb la idea de posar seny i sentit de bona gestió en un caramelet que havien utilitzat partidistament els governs de CiU i que desitgen molts ajuntaments qui sap si per aquests fins. De moment el socialista Bustos ja s’ha queixat a Puigcercós, l’actual conseller responsable d’aquests equipaments.

Am el govern d’Entesa, la lògica de treballar estratègicament s’ha imposat i s’ha retornat a la idea de la XUEC.

I què farà ara l’alcalde que va fer aprovar la demanda de cessió del Casal de la Gent Gran de Torelló? El que sí que sé és que em va titllar d’ignorant per discrepar d’ell. Potser ara tractarà d’ignorant al president Montilla?

[@more@]

Quant a jordi11

Nascut a Vic el 8 de novembre de 1977, he viscut a Manlleu, Torelló, Barcelona, Vic i actualment estic a Torelló. Sóc portaveu d\'ERC a l\'ajuntament de Torelló i membre de l\'executiva comarcal d\'Esquerra a Osona.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.