L’autonomia que ens cal és la de Portugal, i Saramago vol la de Múrcia…

Després d'anar a Lisboa, va i em trobo a l'il·lustre Saramago, premi nobel portuguès, dient que Portugal no té més remei que acabant integrant-se a Espanya. Bufa!
Potser és que té síndrome d'Estocolm, doncs Saramago viu a l'Estat espanyol, a Canàries concretament. O potser és que encara no ha entès que Espanya no serà mai la Ibèria que ell reclama, un estat confederal que ha de permetre un encaix dels diferents pobles al castellà (o fins i tot al madrileny). De debò que Saramago vol que Portugal sigui una comunitat autònoma espanyola i que el defensor del poble impugni qualsevol referència a què els portuguesos són una nació? No hi podrien haver canals de televisió privats en portuguès, perquè no hi hauria el mínim de territori que ho demanés (com ara passa amb la possibilitat d'una cadena privada en català).
La ministra d'educació imposaria tres hores de castellà a Portugal perquè en 20 anys els nens portuguesos parlessin perfectament el castellà.
Ciutadans obriria una delegació a la comunitat autònoma de Portugal i denunciaria que el govern regional és nacionalista i identitari.
Ah! i mai més, un cap de govern portuguès podria presidir, com ara, la UE. S'hauria de conformar en ser el representant d'alguna comissió de regions amb capacitat legislativa com ara el president de Catalunya.
I Saramago seria l'últim escriptor de Portugal que escrigués en portuguès que guanyaria un nobel de literatura.
Aquí n'hi ha que diem que l'autonomia que ens cal és la de Portugal, no sabia que Saramago, per la seva nació vol la de Múrcia…

[@more@]

Quant a jordi11

Nascut a Vic el 8 de novembre de 1977, he viscut a Manlleu, Torelló, Barcelona, Vic i actualment estic a Torelló. Sóc portaveu d\'ERC a l\'ajuntament de Torelló i membre de l\'executiva comarcal d\'Esquerra a Osona.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: L’autonomia que ens cal és la de Portugal, i Saramago vol la de Múrcia…

 1. Que soni la cançó de BRAMS al cap d’en Saramago!

  Si un premi Nobel diu això, què cal esperar dels qui guanyen aquest guardó?

 2. Que soni la cançó de BRAMS al cap d’en Saramago!

  Si un premi Nobel diu això, què cal esperar dels qui guanyen aquest guardó?

 3. Pep diu:

  Al nano d’abans, Espanya no és una nació gloriosa, és un estat vergonyós i més aviat que t’abaixis el fum, tros d’espanyolista!

  Ja m’he desfogat!
  Gràcies per utilitzar el teu espai

 4. La ministra d’educació imposaria tres hores de castellà a Portugal perquè en 20 anys els nens portuguesos parlessin perfectament el castellà.La ministra d’educació imposaria tres hores de castellà a Portugal perquè en 20 anys els nens portuguesos parlessin perfectament el castellà.

 5. La ministra d’educació imposaria tres hores de castellà a Portugal perquè en 20 anys els nens portuguesos parlessin perfectament el castellà.La ministra d’educacióTory Burch Shoes

Els comentaris estan tancats.